Søk
Innlogging
Vis priser inkl mva
[Du står her: Vanlige spørsmål/DUNDYNER, - vask og vedlikehold.]

DUNDYNER, - vask og vedlikehold

Med godt stell holder en dundyne i mange, mange år.

Dundyner bør luftes ofte. Da gjenvinner den sin ”friskhet” og fylde. Luft godt på soveværelset. Unngå sollys.

Vask. Alle våre dundyner tåler vask etter vask hvis det gjøres på den riktige måten. Avhengig av bruk, anbefaler vi at en dundyne vaskes hvert 3. – 4. år. Dunputer gjerne hvert år. Svetter man meget, bør de vaskes oftere. Svetter man mindre, kan det gjerne gå flere år mellom hver gang. En ren og godt vedlikeholdt dyne har en betydelig lenger levetid enn en som sjelden eller aldri vaskes.

For en vinterdyne i normalt god tykkelse kreves en 7 – kilos maskin. De fleste har ikke det. Derfor anbefaler vi at man leverer vinterdynen til et renseri / vaskeri som gjerne har egne dunvaskeprogrammer.

For mellomtykke dyner, sommerdyner og vanlige puter bør man ha en 5 kilos maskin. Bruk ull- / skåneprogram, enzymfritt vaskemiddel, for eksempel Milo, ca. 10 ml / en spiseskje. Dunen tåler 60ºC, da dør evt. midd, men 40 – 50ºC er mer skånsomt mot dunen, så vi anbefaler det. Skylles godt, og sentrifugeres godt.

Trommeltørkes lenge, gjerne 3 - 4 timer. Puter like lenge. Tynne sommerdundyner noe kortere. Men kun en halv time til 3 kvarter av gangen. Ta ut dynen/puten og snu den med andre siden ut og riste og dytte om på dunen så det fuktige innerst kommer ytterst, og så inn i tørketrommelen igjen. Gjentas 3 - 4 ganger. Dette er viktig. Evt. restfuktighet gjør at dunen ikke fluffer seg godt nok opp. Etter at den er blitt kald kan dette være vanskelig. Så altså, helt tørr første gang, mens den ennå er varm.

Oppbevaring. Unngå oppbevaring i tett plast. La den ligge i skapet, eller på loftet i en kartong. En bomullsbag er grei å ha dynen i. De fleste av våre dyner leveres i en praktisk bomullsbag med glidelås.


 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven
Visa og mastercard

Levering og betalingsalternativer

Fri frakt over kr 2.000,-

Les mer...

Webdesign
Visa Mastercard