Søk
Innlogging
Vis priser inkl mva
[Du står her: Vanlige spørsmål/Moskusdun, hva er det? Ederdunlignende?]

Moskusdun, hva er det? Ederdunlignende?

Moskusdun finnes ikke. Det gjør derimot moskusanddun. Uttrykket blir ofte feilaktig benyttet i annonsering og i andre sammenhenger. Muscovydun, som er en avledning fra engelsk, benyttes også.

Moskusanden (cairina moschata) er en forholdsvis stor and som lever i kystnære strøk over store deler av kloden, særlig i USA, Mellom- og Sør-Amerika. Finnes også i Norge.

Isoleringsevne. Moskusanddun sammenlignes ofte med ederdun (ærfugldun), som er kjent som det aller beste isolasjonsmateriale naturen kan by på. Årsaken til dette er at duntrådene som går ut fra dunkjernen har en masse mothaker som gjør at dunene henger godt sammen. Dette gjør at luften i ederdun er langt mer stillestående enn i noen annen duntype. Stillestående luft reflekterer varme bedre enn luft i bevegelse.

Moskusanddunen har også mothaker og henger godt sammen, men ikke i samme grad som ederdun. Luften i en moskusanddyne er derfor ganske stiilestående, og reflekterer varme bedre enn det meste av all annen god dun. Men ederdun er altså avgjordt best.

Ederdun er svært kostbart, og en dyne med fineste håndsorterte ederdun kommer fort opp i 40.000,- kroner eller mer. En moskusanddyne er derfor et meget godt alternativ. Her er det også forskjellige kvaliteter og renhetsgrader. En god moskusanddyne koster gjerne fra i underkant av 2000,- kroner for en helårsutgave og opp til mellom tre og fire tusen for de tykkeste vinterdynene med den beste dunen og det beste dunlerretet.


 

 
Din handlekurv
Du har ingen varer i kurven
Visa og mastercard

Levering og betalingsalternativer

Fri frakt over kr 2.000,-

Les mer...

Webdesign
Visa Mastercard